onsdag 13 juni 2012

...OCH DEN BERUSANDE FRAMTID ÄR VÅR...


Det är dags för studentfirande och många ser framemot ett ljuvligt sommarlov utan krav på prestationer och andra har uppenbarligen bara berusningen som mål.Visst skulle det kunna vara inspirerande för oss Skarabor att stå där på trottoaren och se lyckliga studenter åka förbi. 

Men ack vad vi bedrar oss. Den ena studenten fullare än den andra. Flickor och pojkar lika eländigt aspackade ljudligt skränande med pavan i hand. Musikanläggning på en ljudnivå som inte finns så att fönsterrutor skallrar i hela innerstan.

Vad har det blivit att de stolta traditionerna i Skolstaden Skara med MV: aktiviteter  vid Viktoriasjön när allt grusas och förstörs av öl och sprit på ett lastbilsflak i centrum.

Har jag missat något?  Står verkligen föräldrarna där stolta och beundrar sina barn när de raglar omkring skrikande på lastbilsflaken. Hur kan föräldrar tillåta detta? Är det kanske de som köper ut på Systemet??  

Nu är detta inte bara ett problem i Skolstaden Skara.  Tyvärr förekommer det i de flesta städer med studentfirande.

Jag förstår att man i kommunen jobbar med frågan. Det är bara att hoppas att resultatet visar sig snart. Inte ska man behöva åka ut i skogen för att slippa höra och se eländet. 

 Djäknar! Gör studentfirande till en fest som ni kan vara stolta över och minnas i all framtid!


Kalle BynkeInga kommentarer:

Skicka en kommentar