onsdag 10 juli 2013

OSTYRIGA TANKAR....


Ostyriga tankar . . . .
är ofrånkomliga

när man läst synpunkterna från ”Joakim Ericson” och ”Liberal men inte längre Folkpartist” i fredagens resp. måndagens SkLT. Man blir både betänksam och konfunderad. Vad vill skribenterna egentligen skall ske? Ingenting!

De grämer sig över utvecklingen i vår kommun, påminner om det som försvunnit,
om tomma butikslokaler o.s.v. Om det omöjliga att tänka sig en framtid här, inte minst på grund av de beslut som nu kan bli verklighet, som bl.a. innebär ny högstadieskola och ett nygammalt kommunhus. Nej, tydligen skall man se framtiden an och som vanligt skjuta upp, inte tänka i nya i nya banor och se nya möjligheter.

Det skulle vara intressant att få läsa om framtidstro, strategiska utvecklingsmöjligheter, visioner.  -  Vi, skarabor,  har mycket att vara stolta över;  trots att staden ät liten, så har vi ändå möjligheter att tillfredställa  de flesta önskemål, om vi bara tänker efter. Och tänk så centralt vi ändå bor. Det gäller nu att vi har beslutsfattare som vågar ta beslut och stimulera  till samsyn  som skapar framtidstro;  komma ifrån från politiskt käbbel och långbänkande.

Försiktighet är givetvis en dygd, men får aldrig tendera till att man skrinlägger alla möjligheter!

Bernt Phersson
Liberal och fortfarande folkpartist


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar